PVC Vloeren

Je zoekt een sterke praktische vloer? Eentje die onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig is? Je zoekt een geluidsarme vloer die ook geschikt voor is vloerverwarming? En je zoekt bovenal een mooie vloer?

Dan is een PVC Vloer de ideale vloer voor jouw woning! 
 

Dankzij de flexibele legmogelijkheden kan je een PVC klik vloer makkelijk zelf leggen. Maar het mooiste resultaat bereik je met een volledig verlijmde PVC vloer. En dat vraagt vakwerk, iets wat je met een gerust hart aan ons kunt overlaten. Vloerplus heeft PVC vloeren van topmerken zoals MFlor, Beautyfloor, Ambiant, Quickstep, Berry Alloc of Moduleo.
Allemaal worden ze geleverd tegen scherpe prijzen.

Houd er rekening mee dat PVC-vloeren tegenwoordig met veel
leg-mogelijkheden komen, er moet vaak worden geegaliseerd. Neem contact op met ons, we adviseren je graag over de juiste vloer en mogelijkheden voor jouw woning.

Vraag naar onze gunstige tarieven voor het egaliseren en leggen!
Een visgraatvloer voor iedereen!

Opeens lijkt het wel of iedereen ‘m in huis heeft liggen: de visgraatvloer. 
Lang verguisd als druk en ouderwets, staat dit motief nu volop in de belangstelling.

Zelf leggen ziet er erg ingewikkeld uit… en is dat ook. Slechts de echt ervaren klusser zou zich hieraan moeten wagen, is onze mening. Kan iedereen die een beetje handig is nog wel laminaat of parket met rechte planken leggen, bij deze vloer komt toch echt vakmanschap om de hoek kijken. Een fout is snel gemaakt en blijft nog jarenlang akelig in het oog springen.


Visgraatvloeren zijn waarschijnlijk de oudste parketvloeren, rond de 15e eeuw in Frankrijk en Italie ontstaan. Bouwmeesters wilden de zigzag-patronen van bepaalde bouwstijlen op de grond laten terugkomen. De grachtenpanden in Amsterdam zijn veelal voorzien van een motief vloer.

Ambiant-ai.png

Veel gestelde vragen over PVC vloeren

Is PVC echt krasvast?


Nee! Dit is een helaas veel gehoorde misvatting. PVC kan wel degelijk krassen. Door schuiven met meubels, een steentje onder je schoenen kunnnen krassen in je PVC vloer ontstaan. Lichte krassen kan je herstellen door het gebruik van een polish, daarmee dicht je als het ware deze kleine krasjes. Diepe krassen kan je herstellen met behulp van scratschfix, daarmee is de kras nagenoeg onzichtbaar. Scratchfix is bij ons verkrijgbaar. Gebruik onder stoelpoten of meubels die je vaak schuift altijd de bescherming van Scratch-no-more
Kan ik een beschadigd paneel laten vervangen


Een beschadigd paneel? Dat is vervelend. Schade ontstaat meestal door het schuiven van meubels oid. Een beschadigd paneel vervangen is echter niet eenvoudig, doe dat zeker niet zelf! Als de vloer wat langer ligt is dat ook moeilijker en de kans dat tijdens het verwijderen de egaline laag beschadigt is aanwezig. Die moet dan worden gerepareerd, waarna altijd een risico blijft dat doortekening van de reparatie ontstaat.
Wat is het onderhoud van een PVC vloer


Onze pvc vloeren zijn op zeer eenvoudige wijze te reinigen. Los vuil haalt u door middel van stofzuigen eenvoudig van de vloer. Vastzittend vuil haalt u met schoon water van de vloer. Mocht u een sopje willen gebruiken, gebruik een goede pvc-reiniger, die is hiervoor geschikt. Reinig de vloer altijd na met schoon water zodat resten niet achterblijven. Gebruik nooit allesreinigers, deze laten en residu achter waardoor er na verloop van tijd een waas op uw vloer ontstaat.
Kan een Rigid klik pvc vloer toegepast worden met vloerverwarming


Jazeker. De toplaag van een Rigid PVC vloer is gelijk aan die van een gewone dryback PVC. De onderbouw is anders, en ietsje dikker. Maar door de gebruikte materialen is de warmteweerstand gelijk aan die van een dryback PVC vloer, waardoor deze uitstekend is toe te passen op vloerverwarming. Met name juist op vloeren met een warmte terugwin systeem of een warmtepomp. Of zelfs electrische verwarming! Ook is een klik PVC net zo stil als een dryback PVC vloer.
Is een stookprotocol voor het leggen echt zo belangrijk?


Bij een nieuwe cement dekvloer of een anhydriet dekvloer moet altijd het stookprotocol worden gevolgd. In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, kan scheurvorming ontstaan door thermische lengteveranderingen. Deze scheuren zullen onverbiddelijk doortekenen in je nieuwe vloer en kunnen niet worden gerepareerd! Om dat risico zoveel mogelijk te beperken, is het noodzakelijk de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen. Het is noodzakelijk daarvoor onderstaand opstook- en afkoelprotocol te hanteren Download hier de instructies.

Ambiant superior
Ambiant superior

press to zoom
Ambiant Robusto
Ambiant Robusto

press to zoom
Ambiant Concrete
Ambiant Concrete

press to zoom
Ambiant superior
Ambiant superior

press to zoom
1/7

De PVC stroken van Ambiant zijn niet voor niets een gewilde keuze van architecten en projectinrichters. Het is namelijk een bijzonder sterke, vlakke en vormvaste vloer die zich uitstekend leent voor intensief belopen ruimtes en makkelijk in het onderhoud is. Geen wonder dat die duurzaamheid én de dankzij moderne scantechnieken verbluffend realistische motieven en structuren ook steeds meer woonconsumenten aanspreken.

ppc_polaroids_douwes_dekker-rtl_woonmaga
ppc_polaroids_douwes_dekker-rtl_woonmaga

press to zoom
logo
logo

press to zoom
04990_1
04990_1

press to zoom
ppc_polaroids_douwes_dekker-rtl_woonmaga
ppc_polaroids_douwes_dekker-rtl_woonmaga

press to zoom
1/14

Douwes Dekker PVC

Stroken en tegels van PVC zijn een moderne versie van het oude ‘zeil’ van de rol. Deze vloer is er in 2 varianten. Bij de eerste is het PVC (ook wel ‘vinyl’ genoemd) verlijmd op een stabiele, watervaste HDF-drager met kliksysteem. Deze vloeren worden ‘zwevend’ gelegd. De tweede versie bestaat uit massieve PVC-stroken die op de ondergrond worden verlijmd. Deze moet daarvoor altijd worden geëgaliseerd. Het PVC is afgewerkt met een doorzichtige duurzame PU-beschermlaag. De vloeren voelen warm aan en zijn zeer geluidsarm; ook naar je benedenburen toe. Bij de ‘zwevend’ gelegde versie is hiervoor wel een speciale ondervloer nodig. PVC is uitstekend geschikt voor op vloerverwarming en –koeling én zeer waterbestendig. Vooral de verlijmde versie kan prima in natte ruimtes als keukens en badkamers. Qua design kun je kiezen uit vele tientallen zeer natuurgetrouwe hout- en steendecors in diverse formaten. De Douwes Dekker®-dealers bieden voor alle vloeren bijpassende randafwerking.

Moduleo
Moduleo

press to zoom
Moduleo Woonkamer
Moduleo Woonkamer

press to zoom
Moduleo hal
Moduleo hal

press to zoom
Moduleo
Moduleo

press to zoom
1/5

Moduleo

Een wereld van design aan uw voeten!

De Moduleo® Design vloeren maken al je interieurdromen bereikbaar. Droom weg bij de honderden steen en houtdessins uit onze collectie en laat je inspireren door de realistische en praktijkgerichte oplossingen. Moduleo® Design vloeren bieden de elegantie en het detail van natuurlijke materialen, zonder de nadelen. Laat je verbeelding de vrije loop en vertel met je Moduleo® - vloer wie u bent.
 

Dream Click van Berry Alloc
MFlor Stylestone-BlackSlate
MFlor Stylestone-BlackSlate

press to zoom
MFlor LaurelDibbin
MFlor LaurelDibbin

press to zoom
MFlor CheshamOak-Newlands
MFlor CheshamOak-Newlands

press to zoom
MFlor Stylestone-BlackSlate
MFlor Stylestone-BlackSlate

press to zoom
1/5

MFlor

mFLOR designvloeren bieden vele voordelen. Ze zien eruit als natuurlijke houten of stenen vloeren, echter zonder de nadelen hiervan. 


De voordelen op een rij:

 • Natuurgetrouwe uitstraling.

 • Waterbestendig en daardoor toepasbaar in vochtige ruimten zoals badkamers en keukens.

 • Eenvoudig te reinigen.

 • Hoge slijtvastheid en gemakkelijk in onderhoud.

 • Aangenaam, zacht loopgeluid.

 • Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling.

 • Ultra lage emissie van vluchtige organische stoffen voor een gezond binnenklimaat.

 • Tot 15 jaar garantie.

 • De designvloeren van mFLOR bieden daarmee een ideale vloeroplossing.
   

Beautifloor installeren
Beautifloor installeren

press to zoom
Beautyfloor Lombardia
Beautyfloor Lombardia

press to zoom
Beautifloor installeren
Beautifloor installeren

press to zoom
1/2

Beautifloor

Zoals de naam al doet vermoeden, staat Beautifloor voor mooie vloeren die passen in elke woonstijl. 

 

De Beautifloor-PVC zijn door hun clickverbinding eenvoudig zelf te leggen. De collectie heeft in totaal maar vele aantrekkelijke, actuele decors. Hierdoor is er altijd een Beautifloor-PVC Vloer te vinden die past bij uw persoonlijke woonstijl. De Beautifloor PVC vloeren zijn comfortabel, geluidreducerend en zeer geschikt voor mensen met een allergie. Door de prachtige houtdessins, voorzien van een houtnerfstructuur, is het net alsof u een houten parketvloer in uw woning heeft liggen.
 

Tarkett PVC
Tarkett PVC

press to zoom
Tarkett PVC Vloeren
Tarkett PVC Vloeren

press to zoom
Tarkett Kinderkamer PVC
Tarkett Kinderkamer PVC

press to zoom
Tarkett PVC
Tarkett PVC

press to zoom
1/4

Tarkett

Sterk, praktisch en hygiënisch.

 

Een moderne PVC vloer biedt ook nog eens een enorm scala aan dessins: van stralende kleuren, abstracte patronen en zwart-wit tot perfecte imitaties van natuurlijke materialen als hout en steen. Het voelt bovendien goed aan, met zacht comfort onder de voeten en allerlei afwerkingen waardoor de gevoelsgewaarwording aansluit bij het uiterlijk. Een PVC vloer is slijtvast, waterbestendig en makkelijk te reinigen: de moderne keuze voor een moderne levensstijl. 

Garantie_banner
Garantie_banner

press to zoom
Quickstep Livin
Quickstep Livin

press to zoom
Garantie_banner
Garantie_banner

press to zoom
1/2

Quick-Step Livyn

Quick-Step steekt zoveel energie, knowhow en inzet in zijn vloeren, dat jij er zo lang als je wilt zonder zorgen van kunt genieten. Als bewijs van dit commitment geven we minstens 20 jaar garantie op onze Livyn vloeren.

 

Quick-Steps Livyn is een collectie luxe vinylvloeren die de natuurlijke uitstraling van hout of steen combineert met alle praktische voordelen van vinyltegels.

Livyn vinylvloeren zijn in een grote variëteit aan kleuren en dessins verkrijgbaar: 'Balance' in plankenvorm en 'Ambient' in tegelformaat.

MFlor Stylestone-BlackSlate
MFlor Stylestone-BlackSlate

press to zoom
PURE_TOULON OAK 619L_RSH
PURE_TOULON OAK 619L_RSH

press to zoom
MFlor CountryWillow Middleham
MFlor CountryWillow Middleham

press to zoom
MFlor Stylestone-BlackSlate
MFlor Stylestone-BlackSlate

press to zoom
1/4

Overige merken

Bij vloerplus vindt u meerdere merken PVC vloeren. Onder andere  Therdex, Viva Floors en de vloeren van Green Flor vindt u bij Vloerplus in Alkmaar. 

 

Keuze volop dus, laat je inspireren en adviseren bij het maken van je keuze. Een PVC vloer leggen is geen alledaagse bezigheid. Wel of niet egaliseren, vloerverwarming en alle mogelijke problemen van dien. Wij geven je de juiste voorlichting hierover!