top of page

Rolgordijnen, voor bijna elk raam

Rolgordijnen kennen we allemaal. En dat is ook niet zo raar, deze raamdecoratie is uiterst funtioneel. Ze zijn geschikt voor vrijwel elk raam, zelfs als het hele grote ramen zijn of juist kleine, draaikiepramen of ramen in een vochtige ruimte. Rolgordijnen zijn dus ideaal als raamdecoratie! En doordat er zoveel keus is in stof, kleur, dessin en materiaal, is er altijd wel een variant die past in jouw interieur. Kom het eens rustig bij ons bekijken; in onze woonwinkel op de woonboulevard Alkmaar Overstad hebben we een ruim aanbod, vakkundig advies en scherpe prijzen. Zien we je snel bij Vloerplus?

Sfeer en functie

Met rolgordijnen kies je zowel voor sfeer als voor functie. Je kunt ze in zoveel varianten laten uitvoeren dat ze altijd wel passen bij de sfeer van jouw woonstijl. En met al die mogelijkheden kun je ze ook zo laten maken dat ze de juiste functie voor jouw huis hebben. Bijvoorbeeld verduisterend, warmtewerend of groot genoeg voor een heel groot raam. Ze zijn namelijk leverbaar tot wel 4,2 meter breed! En bij ramen die nog breder zijn, regelen we ook een passende oplossing. Bijvoorbeeld door 2 rolgordijnen aan elkaar te koppelen. Op die manier kunnen we ramen tot wel 8 meter breed van rolgordijnen voorzien.

Uitvoering naar wens

De keuze in stoffen voor rolgordijnen is heel uitgebreid. Van talloze kleuren en dessins en van transparant tot verduisterend, maar ook in verschillende wevingen, met of zonder coating of van screendoek. De rolgordijnen zijn standaard in een cassette maar wil je meer verduistering? Dan monteren we ze met zijgeleiding. De afwerking zelf is altijd kleurgecoördineerd wat betekent dat de kunststof kapjes en kunststof ketting op de kleur van het doek worden afgestemd. Een optie daarin is de metalen afwerking, dan wordt het rolgordijn geleverd met een metalen ketting en zijkapjes.

Rolgordijnen bij draaikiepramen en dakramen…

Ook bij draaikiepramen kunnen rolgordijnen geplaatst worden. Als je tenminste kiest voor zijgeleiding. Die zet het gordijn aan de zijkant vast zodat het strak voor het raam blijft hangen, ook als het raam openstaat. Datzelfde geldt ook bij dakramen waar rolgordijnen ook voor gehangen kunnen worden met zijgeleiding. En speciaal voor deze ramen is er een mooie omlijsting zodat de verduistering maximaal is.

… of in de badkamer en keuken

In de badkamer en keuken is het te vochtig om zomaar raamdecoratie op te hangen. Je kunt voor deze ruimtes wel rolgordijnen kiezen als je die van een speciaal screendoek laat maken. Die stof is vocht- en schimmelwerend en maakt de rolgordijnen geschikt voor deze vochtige ruimtes. Ook zijn deze stoffen heel gemakkelijk schoon te maken; gewoon met een vochtig doekje.

Vermijd raamklinken met een rolgordijn

Raamklinken en rolgordijnen, dat is altijd onhandig. Als deze obstakels op jouw ramen in de weg zitten, laten wij de rolgordijnen contra-rollend maken. De stof rolt dan aan de voorzijde van de buis af in plaats van aan de achterzijde wat gebruikelijk is. Zo komt het rolgordijn niet tegen de raamklinken aan. En heb je in huis ramen in een lastige hoek? Dan is een contra-rollend rolgordijn een goede optie om ongewenste kieren te verkleinen.

Vakkundig monteren van rolgordijnen

Of ze nu contra-rollend moeten, met een montageprofiel of op een andere manier, wij zorgen dat de rolgordijnen vakkundig gemonteerd worden. Netjes volgens afspraak en mooi passend. Dat spreekt bij ons voor zich!

Rolgordijnen bij Vloerplus in Alkmaar

Rolgordijnen zijn voor veel woonsituaties ideaal, ook om ze te combineren met andere raamdecoratie. Bijvoorbeeld als je wat meer sfeer wilt, of omdat je de ruimte wilt verduisteren terwijl je doorschijnende raamdecoratie hebt. Je kunt dan kiezen voor bijvoorbeeld verduisterende rolgordijnen bij in-betweens of transparante gordijnen. Een mooie combinatie die het altijd heel goed doet in onder meer een moderne woonstijl. Voor meer van dit soort voorbeelden of interieuradviezen kom je snel naar ons toe. We zijn alle dagen geopend en je kunt voor de deur gratis parkeren. En wil je een afspraak voor persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

bottom of page