top of page

Zelf laminaat leggen

Laat u ontzorgen door Vloerplus. Met onze leg- en montageservice bent u van alle problemen af. Als er wat met de vloer blijkt te zijn heeft u een aanspreekpunt voor uw problemen. Bovendien maken wij de vloer netjes voor u af, ruimen we de rommel op en kunt u nadat we de vloer opleveren heerlijk van uw nieuwe vloer gaan genieten!

 

Mocht u het toch liever zelf doen? Hieronder vindt u een uitgebreid stappenplan.

laat je laminaat professioneel leggen voor slechts EUR 11.50 per m2

Wat heb je nodig om zelf laminaat te leggen?
 

Voordat u laminaat gaat leggen is het goed om na te gaan of je alle gereedschap in huis hebt. je hebt een (decoupeer)zaag, een rolmaat, een hamer en een winkelhaak nodig. Als je plakplinten plaatst is een plintenschaar wel erg handig.Bezint eer je begint!Je hebt een geschikte ondervloer voor je laminaat nodig. Als je laminaat gaat leggen in een appartement dient je te voldoen aan een geluidsreductie van tenminste10 Db. De juiste ondervloer vindt u op onze website of in onze winkels. Laat je goed adviseren om problemen te voorkomen!

Hou rekening met het zaagverlies. Gemiddeld heb je rond de 5% laminaat nodig.

 

Lees allereerst zeker even de instructies op de flyer in de verpakking. Ieder merk "klikt" net wat anders in elkaar. Ga niet uit van een vloer die je eerder hebt gelegd, het systeem kan anders zijn.

 

Het leggen.

De bestaande vloer moet uiteraard schoon en stofvrij zijn. Dit voorkomt oneffenheden in het laminaat. Ga vervolgens aan de slag met de ondervloer. Rol of leg deze uit over de volledige lengte en snij de ondervloer ruim af. Later kun je dit nog op maat snijden.Je begint met het leggen van laminaat over de lengtezijde van de kamer. Begin met de muur die het meest recht loopt. Houdt ongeveer 1 cm ruimte tussen het laminaat en de muur. Deze ruimte wordt straks bedekt door de plint.

 

Klik het laminaat zorgvuldig aan elkaar zoals aangegeven op de instructies in de verpakking. Zorg er voor dat alles goed aansluit en dat er geen kieren ontstaan. Controleer na iedere baan of je nog recht gaat. De gezaagde kant van de plank moet altijd aan de buitenkant komen. Deze valt namelijk weg onder de laminaatplint en zullen daardoor niet zichtbaar zijn.De stukken die je in moet korten kun je aftekenen met een winkelhaak. Daarmee zorg je er voor dat het laminaat recht afgezaagd wordt. Leg baan voor baan en ga daarmee door totdat u aan de andere zijde van de kamer bent.

 

Als laatste plaats je de plinten. Bij vloerplus vindt u diverse plinten, zowel opstaande als platte plinten. Voor het zagen van de staande plinten kun je het beste een verstekbak gebruiken, voor plakplinten kun je een plintenschaar gebruiken (te huur of te koop bij vloerplus)

 

Onderhoud

Maak je laminaat regelmatig schoon met een laminaatreiniger. Dit voorkomt hardnekkige vlekken in uw laminaat. Gebruik daarbij goedgekeurde reinigers, zoals ze bij vloerplus te koop zijn. Het gebruik van een HG laminaatreiniger kan een nadelig effect hebben op uw laminaat.

bottom of page