top of page

Het laatste nieuws op gebied van interieurstyling

Betonvloer zonder beton!

Een betonvloer is een populaire vloer; stoer, robuust en het combineert heel goed met tal van woonstijlen. Maar beton is zeker niet voor elke woning en voor elke ruimte geschikt. En is een kostbare oplossing. Het mooie alternatief is de betonlook in PVC of laminaat!

Een vloer geschikt voor jouw woonsituatie

Betonlook is namelijk mogelijk in verschillende vloeren zoals pvc, marmoleum en laminaat. Behalve dat deze vloeren heel praktisch zijn, zijn ze ook heel natuurgetrouw. Ofwel, je hebt nog steeds de woonsfeer die je wilt maar dan met een vloer die ook geschikt is voor jouw woonsituatie!

Marmoleum of PVC vloeren in betonkleuren en -dessins

Kies je bijvoorbeeld voor marmoleum, dan heb je de keuze uit tal van betonkleuren en dessins en profiteer je van de voordelen van een marmoleumvloer. Die kun je namelijk fijn boven vloerverwarming of vloerkoeling leggen, is makkelijk te plaatsen, kan goed tegen een (flink) stootje, is gemakkelijk schoongemaakt en werkt bovendien geluiddempend.

PVC vloeren hebben eigenlijk dezelfde voordelen als vloeren van marmoleum en zijn er ook in betonlook. Het grote verschil tussen pvc en marmoleum is vooral het materiaal; marmoleum is van natuurlijke producten gemaakt terwijl pvc een kunststof product is. De prijs verschilt daardoor dus ook; marmoleum is per vierkante meter wel wat duurder dan pvc.

Of kies voor laminaat met een betondessin

Ook in laminaat en met tegels kun je voor betonlook kiezen. Net als met de andere vloeren zijn ze voorzien van een betonprint waardoor ze heel echt overkomen. Wel heeftlaminaat natuurlijk niet zo’n goede akoestische eigenschap als marmoleum of pvc. Maar met een goede ondervloer is dit een hoop te verminderen. Wil je nu wel een betonlook in huis maar houd je er ook van om regelmatig van woonstijl te variëren, dan is deze vloer dus een prima keuze.

Welke vloersoort in betonlook past bij jouw interieur?

Het mooie van al die soorten vloeren in betonlook is dat ze heel natuurlijk ogen. Eigenlijk moet je dat gewoon eens zelf beoordelen. De interieurspecialisten kunnen je dan meteen antwoord geven op al jouw vragen en je adviseren welke vloersoort in betonlook het beste past bij jouw interieur. Kom jij langs?

Forbo PVC stroken, made in Holland

Forbo Flooring brengt deze maand zijn vernieuwde collectie Novilon PVC-stroken. Deze ten behoeve van de consumentenmarkt en ook weer Nederlands fabricaat en design. Hij bestaat uit stroken en tegels in een grote variëteit aan maten, kleuren en dessins, waarvoor opnieuw het Forbo-designteam tekent. De collectie kent veel beton- en houtontwerpen, waarbij enkele houtdessins aansluiten bij de ‘steigerhouttrend’, met voorts talrijke mogelijkheden om kleuren te combineren. Een deel van de dessins heeft een afgeschuinde kant die de strook of tegel er uit laat springen. De collectie bevat ook stroken van 1,5 meter lang, passend in de trend van ‘stoere vloeren’. De stroken kunnen op verschillende manieren naar keuze van de consument worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld een wildverband, halfsteensverband of een moderne visgraat. Het reliëf op de stroken geeft de vloer voorts een bijzonder natuurgetrouwe uitstraling, vergroot door de matheid van de stroken. Forbo’s productiemethode zorgt er naar eigen zeggen voor dat elke strook of tegel uniek is en de koper een vloer aanschaft waarop vrijwel geen herhaling zichtbaar is. Door de speciale flex stabiliteitstechnologie, zo besluit Forbo, zijn de stroken en tegels maatvast.


 

Verkoopstyling

Verkoopstyling is belangrijk voor de verkoop van je huis omdat er geen tweede kans is voor een eerste indruk. Verkoopstyling is het verkoopklaar maken van een woning volgens een speciale techniek en een deskundige manier van "kijken" naar je woning.

Iedere woning heeft zijn eigen karakteristieken, opvallende en mooie punten, maar ook zijn er minder fraaie punten. Door het benadrukken van al het goede wat een huis in zich heeft maak je kijkers enthousiast en geïnteresseerd. Een op de juiste manier gepresenteerde woning zal opvallen tussen de andere te koop staande woningen en zal daarom eerder verkocht worden.
 

Warm welkom
Het visitekaartje van je huis is je voordeur, zorg dus dat deze er goed geschilderd en schoon uitziet. Voor een warm welkom aan de voordeur is het plaatsen van gezellige plantenbakken een goede manier om voor een juiste sfeer te zorgen. Het terras of de tuin knapt ook helemaal op met enkele frisse plantenbakken, wat de sfeer en de uitstraling van je woning helemaal ten goede komt. Zet de vuilnisbakken uit het zicht en zorg dat de hal er ook verzorgd en opgeruimd uitziet. Op deze manier krijgt een koper een goede eerste indruk van de sfeer in je woning.

 

Opruimen en styling
Een opgeruimd huis ziet er overzichtelijk en gezellig uit. Zowel binnen als buiten is het belangrijk dat het er opgeruimd en schoon uitziet. Hierdoor komt het huis beter tot zijn recht en zijn mensen niet afgeleid door rommel. Ze kunnen zich helemaal richten op het huis en fantaseren over hoe het zou zijn als zij erin zouden wonen. Laat de verkoopstyliste je hierbij helpen, zij maakt van jouw huis een prachtige etalage. Immers word je door een opvallend mooi gestyleerde etalage in een winkelstraat ook gestimuleerd om naar binnen te gaan en iets te kopen.

 

Klussen
Wanneer er zaken kapot zijn aan of in je huis is het raadzaam deze te (laten) repareren. Het huis krijgt hierdoor meerwaarde en ook de uitstraling komt beter tot zijn recht. Denk er ook aan om bijvoorbeeld kapotte lampjes te vervangen, oud behang of schilderwerk op te frissen, een oud douchegordijn te vervangen, een rommelige tuin op te knappen, etc. Met weinig middelen zijn deze zaken al eenvoudig op te lossen, wat zeker een positief effect teweeg brengt. De investering  van zo'n uitgave kan je afwegen ten opzichte van het  sneller verkopen van je woning.

 

Inrichting
De inrichting / aankleding van je huis heeft veel impact op de uitstraling van je woning. In een kleine woning kan het helpen om juist voor een andere meubelopstelling dan de gebruikelijke te kiezen, waardoor het voor het oog lijkt dat de kamer groter is. Soms is het noodzakelijk om meubelstukken of schilderijen weg te halen om voor een rustiger woonbeeld te zorgen. De verkoopstyliste helpt je ook op weg naar een rustig kleurgebruik in elke kamer. Eventuele kleuraccenten zijn dan aan te brengen met gekleurde woonaccessoires.

 

 

Solidfloor Catazine

Solidfloor heeft een uniek Catazine uitgebracht vol inspiratie en informatie over houten vloeren. Naast een beschrijving van de gehele collectie en alle eigenschappen van de unieke vloeren uit deze collectie word je geinspireerd en en geprikkeld... 

Hout geeft warmte en beleving aan elk huis. Het is tijdloos, duurzaam, gaat lang mee en wordt -zoals alle pure en natuurlijke materialen- in de loop der jaren alleen maar mooier. Deze beleving en inspiratie vind je in het catazine. Vraag er naar in onze winkels!


 

Vloerplus en Soldifloor

Vloerplus is dealer van Solidfloor vloeren. Solidfloor heeft een uitgekiend programma parketvloeren in diverse collecties. Van landelijk of vintage tot modern, voor elk interieur is wel een Solidfloor vloer toe te passen. Wil je daar een voorproefje van, gebruik dan onze Solidfloor Vloerplanner. De link naar deze vloerplanner vind je op onze Parketpagina's. Een mooie voer blijft ook mooi als je deze goed legt maar ook juist onderhoud. Hier kun je de leg- en onderhoudsvoorschriften downloaden voor parketvloeren. Tevens vind je daar de voorschriften mbt parketvloeren en vloerverwarming. 

Licht en verlichting
Maak optimaal gebruik van het daglicht door de ramen zo min mogelijk te bedekken met gordijnen en/of planten. Waar licht is, is ruimte. De kamer komt ruimer, frisser en vriendelijker op de koper over. Tevens zorgt het binnenkomende daglicht voor een gezellige sfeer met zijn licht- en schaduwplekken. Tijdens een bezichtiging is het verstandig donkere hoekjes in uw huis te verlichten, hiermee verhoog je de sfeer en zal de ruimte gezelliger op de koper overkomen.

 

Accessoires
Vaak hebben mensen in de loop der jaren allerlei accessoires verzameld, en zijn deze niet meer op elkaar afgestemd of gedateerd. We zijn eraan gewend geraakt, want we hebben ze nu eenmaal al jaren staan. Het werkt heel verfrissend om alle accessoires eens uit de kamer te halen, en opnieuw heel kritisch te bekijken welke accessoires je terug wilt zetten en welke je alvast inpakt. Soms is het beter om nieuwe accessoires aan te schaffen met als doel de woning actueler te maken. Houd dan in gedachten dat deze accessoires uiteraard van jezelf zijn en je ze gewoon meeneemt als je gaat verhuizen.

 

Planten
Planten zorgen voor een levendig interieur en brengen sfeer in je huis. Plaats wat frisse nieuwe planten in je vensterbank, op een kastje, op tafel enz. Zorg dat de tuinplanten er verzorgd bijstaan, want ook je tuin oogt dan sfeervoller. Poot er eventueel nog wat frisse kleurige plantjes bij voor een optimaal effect.

 

Huisdieren 
Heel veel mensen zijn bang of allergisch voor huisdieren. Zorg dat huisdieren bij een bezichtiging van je huis tijdelijk elders ondergebracht worden. Het is ook niet verstandig om etenswaren of verzorgingsspullen van je huisdier in huis ten toon te stellen. Lucht je huis goed, en zorg dat de geur van huisdieren gecamoufleerd wordt met lekkere (frisse!) luchtjes van geurkaarsen of andere geurbronnen. Niet iedereen is gecharmeerd van het hebben of ruiken van dieren in huis.

 

Verhuisdozen
Wek niet de indruk dat je al een ander huis gekocht hebt. Zet geen stapels verhuisdozen in huis. Bent je al verhuisd? Een leeg huis maakt het voor potentiële kopers lastig om zich een goed beeld te vormen van de grootte van de kamers. De verkoopstyliste heeft hiervoor nuttige tips om je huis toch zo goed mogelijk te presenteren.

 

Makelaar
Als je een makelaar gaat inschakelen bij zoiets belangrijks als het verkopen van je woning dan is het verstandig dat de verkoopstyling al reeds gedaan is. De makelaar zal namelijk foto's van je huis maken, en wie wil niet dat zijn woning er wat presentatie betreft uitspringt tussen de andere te koop aangeboden huizen. Dit is jouw belangrijkste aandeel om te zorgen voor een spoedige verkoop. Een investering van 500 euro kan soms een verschil van 5000 euro in de verkoopprijs betekenen.

 

Waarom de verkoopstyliste inschakelen als bewoners dit zelf kunnen doen ?
De ervaring leert dat iedereen te maken heeft met interieurblindheid in zijn eigen huis. Je bent gewend geraakt aan het meubelstuk waar je om heen moet lopen, en allerlei persoonlijke spulletjes her en der verspreid in het interieur storen je niet. De verkoopstyliste die bij je binnenkomt kijkt kritisch rond in en om je huis, en kijkt als het ware door de ogen van een potentiële koper. Met een objectieve frisse blik van de verkoopstyliste, en door styling tips en adviezen worden huizen daadwerkelijk sneller verkocht. Het gaat erom dat kijkers door je inrichting heen kunnen kijken en zich er hun eigen inrichting in kunnen voorstellen. Hoe makkelijker dat gaat hoe beter de verkoop verloopt.

 

Bron: http://www.interieuradvies-online.nl/column/verkoopstyling-geen-kans-voor-een-tweede-indruk.html

bottom of page