top of page

Traprenovatie, een goede voorbereiding is het halve werk!

 

De trap bekleden doen wij graag voor je. Of het nu is met PVC, Vinyl, overzettredes of tapijt, we komen graag bij je langs.

 

Maar voordat de trap gelegd kan worden moet de huidige trapbekleding worden verwijderd. Onderstaand een paar tips die deze klus misschien wat kunnen vereenvoudigen.

 

Het tapijt kan met een scherp stanleymes in een hoekje worden weggesneden waarna je het tapijt kunt lostrekken. Nietjes kunnen makkelijk worden weggetrokken met een kleine schroevendraaier of een priem. Spijkertjes verwijder je gemakkelijk met een knijptang.

 

Het lastigste te verwijderen is de oude lijmlaag.

Voor het plaatsen van overzet tredes van bijvoorbeeld Trenovo is de gladheid minder kritisch, maar als de trap wordt gerenoveerd met PVC of Vinyl dient deze strak, vlak en glad te zijn met zo min mogelijk lijmresten.

Oude lijmkit, te herkennen aan een harde donkerbruine of grijze laag op je tredes,  is hardnekkig en moeilijk te verwijderen. Drenk een doek in cola en bewerk de lijm er mee. Laat een nacht intrekken en de lijm laat zich makkelijker verwijderen met een plamuurmes, verfkrabber of een schuurmachine.

 

Nieuwere lijm is gemaakt op waterbasis. Een sopje met afwasmiddel aanbrengen en weer een nacht laten intrekken, en de lijm is eenvoudiger te verwijderen met een plamuurmes of verfkrabber. 

 

Bij de meeste bouwmarkten zijn lijmverwijderaars te krijgen voor als bovenstaande niet lukt. Zorg dat je de ruimte goed ventileert!

De trap altijd nabehandelen (glad maken) met een schuurmachine.

 

Twijfel je of de trap genoeg schoon is om te bekleden, mail ons dan een foto, vermeld uiteraard wel even uw naam en ordernummer.

Tot slot: als wij PVC of Vinyl gaan plaatsen kunnen we het onderste deel van de trede niet bekleden. Bereid je trap goed voor door deze onderkant in een gewenste kleur te schilderen. Anders kijk je straks van onderaf naar deze onbehandelde stukken tredes.

Het verdient voorkeur de te schilderen delen van de trap tijdig vooraf klaar te hebben, zodat de verf goed kan uitharden en schade wordt voorkomen.

 

Al met al best een intensief handwerkje. Maar een goede voorbereiding maakt het iets eenvoudiger en…
Een goede basis zorgt voor een mooi eindresultaat.

 

Trapverlichting

Indien gewenst kunnen we trapverlichting (led) aanbrengen onder de tredes van je trap. Hiervoor is een 230V aansluiting nodig. Dit kan eventueel worden aangestuurd met een sensor waardoor de verlichting aan gaat als je aan komt lopen.

Deze verlichting wordt onder elke trede aangesloten aan de achterkant van de trap. Daarom is dit met een open trap niet mogelijk. Ook loopt er dan een “kabelboom“ achter de trap waarop alle verlichting wordt aangesloten. Bij een trap zonder trapkast is deze zichtbaar en geeft dit natuurlijk geen mooie uitstraling. Hou hier rekening mee als je dat wilt.

 

Vraag ons verkoopteam naar meer informatie hierover.

bottom of page