top of page

Vloerplus ondervloeren

Ondervloeren zijn een belangrijk item van elke vloer. Bijna geen vloer kan worden gelegd of verwerkt zonder een juiste ondervloer. Of het nu -gecertificeerd-  geluidsreducerend moet zijn, of voor gebruik in combinatie met vloerverwarming, laat je goed informeren over het toepassen van de juiste ondervloer, om klachten in de toekomst te voorkomen.


Lees hieronder alles over ondervloeren

 

laminaatvloeren leveren wij incl. gratis alu ondervloer en plakplinten

Heatfoil

• 1,2 mm PE-schuim
 • LDPE folie 200 µm
 • warmteweerstand ± 0,014 m2K/W
 • reductie loopgeluid 
 • reductie contactgeluid 
 • overlap met plakstrip
 • per rol: 15 x 1 = 15 m2
 • 10 dB in combinatie met LVT Click
 • 10 dB in combinatie met lamelparket !!!
 • 10 dB in combinatie met kliklaminaat !!! 

 

Alupete

Alufoam of Alupete is een ondervloer speciaal voor geluids- en warmte isolatie bij parket- en laminaatvloeren. Beschermt de vloeren tegen opstijgend restbouw vocht uit de ondergrond. Daarnaast egaliseert alufoam oneffenheden tot ca. 1 mm in harde afdekvloeren. Bij de Alufoam ondervloer hoeft u geen extra vochtscherm te plaatsen. Door de geringe hoogte werkt deze ondervloer hoogte besparend waardoor het inkorten van deuren vaak overbodig is.

Dampfolie

Dampfolie

Dampfolie (ook wel PE folie genoemd) is onontbeerlijk voor uw laminaat- of parketvloer.Vocht en vloeren zijn in nagenoeg alle gevallen geen vrienden van elkaar. Zorg daarom altijd voor een dampdichte afsluiting van uw vloer. Voor een klein bedrag kunt u een hoop problemen voorkomen. Bestel daarom altijd een dampdichte onderfolie bij uw vloer. Je dient een dampfolie toe te passen in combinatie bij een platen-ondervloer en een betonnen basis vloer
 

5,95 p.m2
1,95 p.m2
1,75 p.m2

Solidbase 7 mm

Groene zachtboardplaten. 100% natuurproduct. Egaliserend tot 3mm. Ontzettend sterk en uitermate geschikt voor ondervloerverwarming. Deze Solidbase ondervloer is geluidswerend en eenvoudig te leggenen heeft het officiele FSC keurmerk. De ideale ondervloer voor laminaat en parket, zeker in combinatie met basisvloeren die niet geheel vlak of egaal zijn. Zorgt voor een stabiele basis voor alle nieuwe 5G kliklaminaten.

3.50 p.m2

High Comfort 7 mm

Bruine zachtboardplaten. High Comfort is een 100% natuurproduct. Egaliserend tot 3mm. Het is heel erg sterk en zeer geschikt voor ondervloerverwarming. TNO getest met 10 dB geluidsreductie onder lamelparket en laminaat. De ideale ondervloer voor ongelijke basisvloeren. Toepasbaar in appartementen en voor degenen die hoge eisen stellen aan geluidsreductie!

5,00 p.m2

Alle informatie over ondervloeren

Ondervloeren voor laminaat, parket en PVC vloeren

Onder elke laminaatvloer of lamel parketvloer (dus zwevende vloeren) moet een ondervloer komen te liggen. Elke soort ondervloer heeft zijn eigen eigenschappen en voor- of nadelen. Een paar belangrijke waar je op moet letten bij de aanschaf van een ondervloer voor laminaat lees je in dit artikel.

 
Ondervloer voor laminaat of parket- Egaliserend vermogen

De meeste bouwvloeren in huis zijn niet egaal daardoor heb je een ondervloer nodig met een goed egaliserend vermogen. Het is belangrijk dat de ondervloer egaliserend werkt, een minimale dikte heeft van 5-6 millimeter.

 
Ondervloeren voor laminaat of parket - houten vloeren

De meeste houten basisvloeren zijn niet egaal. De basisvloer kan als gevolg van vocht gaan schotelen (ietwat rond trekken) of er kunnen delen wat omhoog komen. Ook is kraken een veel voorkomend probleem. Het is belangrijk een ondervloer te plaatsen die de ongelijkheden egaliseert en werking van de basisvloer opvangt.

 

Ondervloer voor laminaat of parket - Het vochtwerende vermogen

Alleen de term ‘vochtwerend’ op de verpakking van de ondervloer is niet voldoende. Om vochtindringing van onderaf te voorkomen is een goede vochtwerende folie nodig. Een folie is noodzakelijk in een woningen met een betonvloer. Deze folie is los verkrijgbaar, maar is bij sommige ondervloeren geïntegreerd. De folie moet óf overlappend worden gelegd óf de naden moeten worden dichtgeplakt.

 

Ondervloer voor laminaat of parket - Geluidsreductie

Wist je dat loopgeluid en contactgeluid een van de grootste vormen van geluidshinder in huizen en appartementengebouwen vormen? Stel je je eens voor dat je bovenburen veelal schoenen met hoge hakken of leren zolen dragen of een zoontje hebben die helemaal gek is van zijn knikkerbak of met autootjes over de vloer rijdt! Misschien herken je jezelf hierin en wil je niet dat jouw onderburen bij je komen klagen. Dit is nu de reden (gelukkig) dat er steeds weer strengere regels ten aanzien van de geluidsreducerende eigenschappen van ondervloeren opgesteld worden. In appartementen moeten ondervloeren gecerticeerd zijn door TNO (TUV) en tenminste 10db geluid reduceren.

 

 
Ondervloer voor laminaat of parket - Het contactgeluid

Hier in Nederland geldt een speciale norm voor contactgeluidisolatie. De norm is opgesteld door de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG). In appartementen en bovenwoningen is een contactgeluidverbetering van 10 dB verplicht. (Eventuele eisen vanuit de Vereniging van Eigenaren van meer dan 10dB, zijn dus in principe te negeren).
Let op: kijk goed voor welke harde vloerbedekking deze waarde van toepassing is. Een ondervloer gecertificeerd voor kliklaminaat geeft niet vanzelfsprekend hetzelfde resultaat bij een lamel- of massieve parketvloer.

 

Ondervloer voor laminaat of parket - Loop- of reflectie geluid

Het geluid in een ruimte waarin een zwevende, harde vloerbedekking geplaatst wordt, kan het beste gedempt worden door een zware ondervloer of een zelfklevende ondervloer te gebruiken. Het gewicht van de ondervloer en/of het wegnemen van de luchtlaag heeft namelijk een dempende en isolerende uitwerking.

 

Ondervloer voor laminaat of parket - Ondervloeren bij vloerverwarming

Vloerverwarming als hoofd verwarming is tegenwoordig erg in trek. Let er wel op dat bij vloerverwarming in combinatie met laminaat de ondervloer ook vloerverwarminggeschikt moet zijn. Hiervoor moeten de warmtegeleiding eigenschappen zo hoog mogelijk zijn. De beste ondervloeren zijn in combinatie met vloerverwarming opencellige en/of geperforeerde ondervloeren, het liefst zo dun mogelijk.

 

Ondervloer voor laminaat - Vering

De meeste moderne laminaatvloeren hebben een zogenaamde G5 klikverbinding. Ook zijn de laminaatdelen tegenwoordig langer en breder. Het voordeel is dat deze vloeren eenvoudiger te leggen zijn. Echter, vering in de ondervloer kan de klikverbinding sneller doen slijten waardoor deze kapot gaat. Het is belangrijk te kijken welke ondervloer geschikt is in combinatie met het door jou gewenste laminaat.


Ondervloer voor PVC-vloeren

Als je een PVC vloer wilt leggen met een klik verbinding dan is een goede ondervloer absoluut noodzakelijk. PVC is een materiaal dat "werkt" onder invloer van koude en warmte. Om te voorkomen dat de delen kieren gaan vertonen als gevolg van krimp of uitzetting is een ondervloer nodig die de delen enigzins fixeert.

 

Advies over ondervloeren

Zoals hierboven aangegeven is een ondervloer zeer belangrijk voor een blijvend mooi resultaat van je vloer. Iedere situatie is uniek en verdient aandacht. Wij kunnen je adviseren welke ondervloer het beste bij jouw situatie past en staan voor een goed eindresultaat. Kom daarom naar één van onze winkels en leg ons je situatie voor!

bottom of page