top of page

Plisségordijnen, voor elk raam

Plisségordijnen zijn heel elegant maar passen ook uitstekend in een robuust interieur. Het hangt gewoon van de grootte van de plissé af! Zo is er de heel brede plissé XL met brede plooien maar ook de heel smalle plissé met een plooi van maar 20 mm breed. Vandaar dat plissés bij vrijwel elke woonstijl en voor vrijwel elk raam geschikt zijn. Wil je daar meer van zien? Kom ze dan eens zelf bekijken in onze woonwinkel in Alkmaar. Je vindt ons op de woonboulevard en we zijn elke dag geopend.

Van transparant tot en met verduisterend

Wat voor gordijnstof, stofdikte of kleur voor raamdecoratie je ook zoekt, wij kunnen jou de mooiste plisségordijnen bezorgen. Je hebt bij ons de keuze uit transparante, semi-transparante en verduisterende plisségordijnen. En daarbij ook nog een unieke collectie in plissés met coating zodat ze ook licht- en warmtewerend zijn en/of vuilafstotend.

Ook voor dakramen, tuimelramen en lichtkoepels

Zoek je raamdecoratie voor ramen op hoge of ongebruikelijke plekken? Dan kan dat best lastig zijn. Maar weet je dat je dan altijd voor plisségordijnen kunt kiezen? Die passen namelijk ook op ramen die heel hoog zijn of lastig bereikbaar. Zoals bijvoorbeeld dakramen en draaikiepramen maar ook voor lichtkoepels en tuimelramen zijn ze heel geschikt. De plissés kunnen in elke gewenste stof gemaakt worden. Dus ook als je ze voor een dakraam of lichtkoepel hangt, kan de ruimte daarmee verduisterd worden. En dat is wel zo handig als jij toevallig op die kamer slaapt!

Bediening van een plisségordijn

In de bediening van een plisségordijn is heel veel keuze. Je kunt kiezen voor de bekende koord- of kettingbediening of een handgreep in verschillende materialen. Ook is het mogelijk om de plissés te bedienen met een bedieningsstok, een draaistang of elektronisch. En wil jij het liefst plissés met een koordloos handgreepmodel? Kom dan eens kijken naar de LiteRise®. Daarbij zet je de onderlat gemakkelijk op elke gewenste hoogte. En bij ramen die breder zijn dan 180 cm adviseren we meestal om de plissés te voorzien van twee handgrepen zodat de bediening stabieler is. Gaat jouw voorkeur echter uit naar een gewoon koord? Dan is er natuurlijk de childsafe SmartCord®; een gemakkelijk te hanteren, intrekbaar koordmechanisme met een altijd even lang koord.

Handige modellen voor optimaal raamcomfort

Plisségordijnen zijn er in diverse modellen. Zoals de ‘top-down bottom-up’. Daarbij kunnen de gordijnen zowel aan de boven- als onderzijde op elke gewenste hoogte vastgezet worden. Zo bepaal jij dus waar je het zicht blokkeert. Deze optie is mogelijk in elke gewenste stofsoort. Ook kun je kiezen voor enkel top-down, daarmee sluit het plisségordijn van boven naar beneden toe. En met het Day & Night-model heb je een plisségordijn dat zowel geschikt is voor overdag als ’s nachts. In het gordijn zijn dan namelijk twee stofsoorten verwerkt, bijvoorbeeld een transparante voor overdag en een verduisterende voor de nacht.

Plissés combineren met gordijnen

Wil jij ook plisségordijnen in jouw interieur? Dan is het mooi als je ze combineert met andere raamdecoratie. Bijvoorbeeld als je de transparante plissés neemt. Die combineren mooi met gevoerde overgordijnen; het geeft sfeer aan de ruimte, biedt gelijk ook de gewenste privacy, dempt het geluid en isoleert.

Plissé XL, een stoere uitvoering van plisségordijnen

Plisségordijnen vallen al op maar in de Plissé XL-variant zijn ze ook nog eens extra stoer. Deze uitvoering is namelijk extra groot: de plooien zijn maar liefst 50 mm breed waardoor het heel goed staat in ruimtes met grote ramen maar het past ook goed in urban en industriële interieurs. Een andere opvallende uitvoering van de plisségordijnen zijn die met de fade-stoffen. Daarbij lopen de kleuren op de stof over in een andere tint. De fade-stoffen worden geleverd in de volgende kleurencombinatie’s; wit-grijs, wit-groen, wit-rood en wit-geel.

Interieuradvies bij plisségordijnen? Kom naar Vloerplus in Alkmaar!

Wil je weten of plisségordijnen ook passen in jouw interieur? Dan kom je naar ons, Vloerplus in Alkmaar. Wij staan voor je klaar met een persoonlijk interieuradvies en natuurlijk uitstekende service. Zo meten wij gratis in, bezorgen wanneer het jou uitkomt en installeren de plissés dan uiterst vakkundig. Maar laat je eerst meer eens inspireren door de vele mogelijkheden met plisségordijnen. Je kunt daarvoor elke dag bij ons terecht en parkeren voor de deur is gratis.

bottom of page