top of page
Vloer metingen
Graag even uw aandacht…


Binnenkort komen wij bij u langs om de vloer te leggen of de raamdecoratie te plaatsen. Daarom vragen we je om het volgende even aandachtig te lezen. En op te volgen natuurlijk, dit draagt bij aan een mooi en goed eindresultaat!


Als we komen egaliseren:

Wilt u ervoor zorgdragen dat uw vloer voorafgaande het egaliseren, veegschoon wordt opgeleverd. Eventuele restanten van stucwerk, schilders resten etc, dienen te zijn verwijderd. De vloer dient vrij te zijn van meubelen, gereedschappen etc. Onze stoffeerders hebben water en 230V elektra nodig.

                        

                       Belangrijk!
 

Voorafgaand aan het egaliseren dient de temperatuur van de vloerverwarming en de kamertemperatuur te worden aangepast. De vloer mag niet te warm zijn tijdens het egaliseren, anders droogt de egalisatie te snel. De kamertemperatuur moet minimaal 18 echter maximaal 20 graden zijn. De vloer zelf mag niet te warm zijn!
Na het egaliseren dient u goed te ventileren. Dit versnelt de droogtijd. De egalisatie is na ongeveer 6 uur weer voorzichtig beloopbaar. Zet geen zware spullen op de egalisatie laag en schuif niet met meubels. De egalisatie zal dan beschadigen met alle gevolgen van dien. De vloerverwarming moet u na het egaliseren de volgende dag rustig opstarten. Gebruik hiervoor het opstookprotocol

Ook tijdens het leggen moet de temperatuur in de kamer tussen de 18 en 20 graden zijn.

In de zomerperiode dient u goed te ventileren. Als de temperatuur te hoog is zal de egaline slecht drogen waardoor deze te vochtig kan blijven en we de vloer niet kunnen leggen.

 

Ter informatie: Egaliseren houdt in dat wij uw vloer glad maken en niet dat wij uw vloer waterpas maken. In een bestaande dekvloer zitten altijd hoogteverschillen, glooiingen. Deze hoogteverschillen zullen niet verdwijnen na de egalisatie van uw vloer en kunnen meer zichtbaar zijn na het leggen van de complete vloer en het plaatsen van de plinten.

Als we de vloer bij u komen leggen:
De vloer dient voorafgaande het leggen te zijn schoongemaakt en leeg te worden opgeleverd. Dus geen meubels in de kamer(s) of andere personen in de ruimte die werkzaamheden moeten verrichten. De ruimtes moeten vrij toegankelijk zijn. Oude vloeren, restanten en oneffenheden dienen vooraf te zijn verwijderd. De temperatuur in de ruimtes dient tussen de 18 en 20 graden zijn. Onze stoffeerders / leggers hebben  230V elektra nodig. Wilt u ervoor zorgen dat dit beschikbaar is. 
 
Als we raamdecoratie komen plaatsen:
Oude raamdecoratie dient vooraf te zijn verwijderd. De ramen moeten goed bereikbaar zijn en vensterbank dient vrij te zijn. Het spreekt voor zich, maar toch: onze monteur moet de ruimte hebben om zijn trap te kunnen neerzetten. 

 

Komen we je trappen stofferen:
Voorafgaande het bekleden van uw trap verzoeken wij u oude bedekking geheel te verwijderen. Alle nietjes te verwijderen, vrij van strippen en of hobbels. Uw traptrede dient vlak te worden opgeleverd. Bij twijfels ? verzoeken wij u ons een foto te sturen. Wij nemen dan contact met u op. Bij een traprenovatie met PVC dient u de (bovenste) tredes aan de onderzijde te schilderen in een door u gewenste kleur.

De traptredes worden aan de onderkant van de tredes niet voorzien van PVC .

Klaar! En nu?
Als wij uw vloer hebben gelegd zijn  alle vloeren in principe direct beloop- en belastbaar. Dat houdt in dat u uw bank weer een plekje kunt geven. Dek nieuwe vloeren niet al te lang af met stucloper, dit kan rare effecten geven en schade veroorzaken. 
Als wij bij u een nieuwe PVC vloer hebben geïnstalleerd, schuif dan de eerste paar dagen geen zware meubelen over je vloer maar til deze op hun plek.
En nog belangrijker, door je vloer op de juiste manier te onderhouden hou je je vloer mooi! Gebruik geen allesreiniger of schoonmaakazijn, HG schoonmaakmiddelen maar gebruik een voor jouw vloer geschikt product. Vanzelfsprekend verkopen wij de juiste producten.

Hebben we je dat niet verteld of ben je vergeten wat en hoe, vraag het ons gerust nogmaals!
Gebruik goede viltjes zoals Scratch No More onder je stoelen om krassen en beschadigingen te voorkomen. Met name bij PVC vloeren maar ook bij parket- en laminaatvloeren is dit heel belangrijk!

Tot slot!
Heel veel plezier van je nieuwe vloer of raamdecoratie! 

bottom of page